Teorii - Imaginatia
Ai grija ce-ti doresti caci s-ar putea sa se intample.
Imaginatia ocupa o pozitie aparte pe continuumul activitatii de cunoastere. Pe de o parte, ea vine in continuarea reprezentarii, bazandu-se direct pe memorie, pe de alta parte, ea deviaza traiectoria care merge spre gandire, facand o bucla.
Capacitate omeneasca de a crea noi reprezentari sau idei pe baza perceptiilor, reprezentarilor sau ideilor acumulate anterior.
- Imaginatia este una dintre puteriile unui om. Cu aceasta putere, omul poate da nastere unor fiinte sau obiecte in lumea reala. Exemplu: un copil care isi creeaza un prieten imaginar.
Imaginatia se fixeaza punctiform vizat, nu lucreaza prin intermediari. Daca iti vei completa puterea imaginatiei cu puterea credintei si increderea ca dorinta ta se va realiza, urmeaza doar asteptarea hotarata a realizarii. Astfel, daca inveti sa iti imaginezi cat mai viu scopurile, sa vezi, sa simti, sa gusti, sa pipai, sa atingi telul propus, atunci vei obtine tot ce vrei. "Daca vointa si imaginatia ajung la un conflict - intotdeauna imaginatia este cea care iese invingatoare." (Emile Coue)
- Daca omul isi dezvolta imaginatia incat poate crea obiecte care pot fi simtite, atunci se poate dezvolta aceasta putere, incat omul poate deveni un zeu, creead la randul lui alti oameni.
- Odata ce treci de ea, intri intr-un spatiu care iti poate oferi tot ce iti doresti, dar te poate si distruge.
- Omul pastreaza aproximativ 2.800.000.000.000.000.000.000 amintiri in timpul vietii
In lumea stiintei, ce stim cu adevarat despre gandire ?
Stim ca putem masura cu scanerele frecventele gandirii ca de exemplu:
+ BETA 14-30 Hz : treaz, alerta normala a constiintei
+ ALFA 9-13 Hz : relaxare, calm, lucid, fara ganduri
+ THETA 4-8 Hz : relaxare profunda si meditatie, imaginatie
+ DELTA 1-3 Hz : visare, somn
Este posibil ca gandurile tale create de mintea ta sa interactionezee cu realitatea ? Sau mai bine spus este posibil sa trimiti gandurile din mintea ta in lumea reala ? Raspunsul este DA !
Sa presupunem ca atunci cand crezi ceva, orice, apare in fata ta. Deocamdata nu in forma fizica, ci intr-o alta realitate, care este in interiorul si in jurul nostru.
Realitatea gandirii, este atunci cand faci sau te gandesti la ceva dand nastere gandului tau in relitate. Ca de exemplu gandul de a construi ceva sau de a face un sandwich. Trebuie sa gandim mai intai, chiar si lucrurile subconstiente, cum ar fi mersul pe jos sau respiratia.
Atunci cand un inventator crede ceva, acea idee se va raspandi rapid la colegi si prieteni. Gandurile sant tartinabile, iar mai multe persoane se poate conecta la aceeasi idee, precum si intuitia noastra, care este modul in care gandurile sant conectate intre ele.
Din acest motiv, adaugam o parte din creatia proprie pentru a se amesteca cu specia noastra si astfel sa putem lucra spre un scop comun. Ca de exemplu un grup de suporteri; oamenii se aduna pentru ca au aceasi idei, ganduri si emotii ca restul oameniilor de acolo.
Noi nu santem conectati doar fizic, ci, de asemenea, mental si spiritual. Pana de curand, oamenii au crezut ca acestea au fost conectate doar prin corp. Obisnuiam sa credem ca toate experientele noastre, precum si gandurile erau izolate 100%.
Realitatea este ca santem niste mici zei care dau nastere ceea ce ne imaginam. Dar problema nu este gandirea ci emotiile care sant mult mai puternice decat gandurile.
Putem intelege doar o singura chestie NOI NE CREEAM PROPRIA REALITATE. Santem 100% responasabili pentru situatiile in care ne aflam, de lucrurile care ni se intampla, bine sau rau. Dealungul istorie omenirea a jucat jocul "El este de vina".
Orice ar fi acest lucru este foarte greu de inteles. Pe masura ce se creeaza propria realitate, santem cu totii co-creatori a realitatii noastre colective. Santem o specie, si ca specie, putem crea realitatea in care traim impreuna.
Legea atractiei. Factorul de atractie inseamna ca noi cream realitatea din jurul nostru, noi santem sursa situatiilor pe care le intalnim. Asta nu inseamna ca santem vinovati de lucrurile negative din viata noastra, dar santem responsabili.
ELEMENTALUL
Acum ne vom referi la un subiect similar care ne va face cunostinta cu asa numitele Larvae (Larvele).
Deosebirea dintre un elemental si o larva consta in faptul ca elementalul
este creat deliberat de catre imaginatie, in timp ce larvele se nasc de la sine datorita umor trairi psihice intense, indiferent de felul acestora, in sfera mentala corespunzatoare. Cu cat trairea/excitatia este mai intensa cu atat se pierde mai multa substanta mentala si cu atat mai puternica, densa si mai viabila devine o astfel de larva, mai ales in cazul unei repetari regulate a acelei trairi intense.
Aceste formari involuntare de larve in sfera mentala apar la orice om, indiferent daca este educat sau nu, tanar sau batran, inteligent sau nu, fara a tine cont daca el stie sau nu de existenta lor. Daca excitatia psihica se stinge prin neacordarea de atentie cauzei iritante/neplacute, o astfel de larva trece de la sine pana cand se dizolva si dispare. Ca urmare, exista in sfera mentala o permanenta nastere si moarte a larvelor produse de iritatiile/excitatiile psihice si care se realizeaza bineinteles in dauna substantei mentale a fiecarui om. Motivele pot fi diverse: frica, griji, necazuri, ura, tristete, invidie etc. Forma pe care o ia o larva depinde de cauza iritatiei si este intotdeauna simbolica. Cel care se pricepe putin la simbolistica va intelege ca de exemplu un gand de iubire ia forma unei inimi, unul de ura ia forma unei sageti sau fulger etc. Desi larvele, acesti locuitori mentali nedoriti, nu pot fi vazuti de un om neantrenat, ele totusi exista iar un medium dezvoltat le percepe in plan mental. La persoane sensibile sau usor iritabile, educate sau nu, substanta mentala se desprinde mai usor si nasterea larvelor e mai usoara si mai intensa. Astfel de persoane isi dauneaza singure in planul sanatatii, in special la nervi si intelect, atragand si alte persoane usor influentabile in suferinta. Diversele feluri de psihoze in masa aici isi au originea.
Nu e nevoie sa descriu in detaliu psihozele in masa, deoarece toata lumea a observat si a avut experiente legate de aceasta. De aici este de inteles ca larva devine tot mai puternica cu cat te intorci la motivul iritatiei psihice si ii acorzi mai multa atentie. Daca o larva este densa, capata tendinta de autocondensare si se straduieste sa-si prelungeasca viata pe cat se poate. Ea va scormoni cu orice ocazie spiritul omului respectiv spre a-i atrage atentia asupra cauzei iritatiei, pentru a o insufleti. O astfel de larva bine hranita poate deveni fatala unei persoane sensibile si emotive, si numeroase tulburari psihice cum ar fi mania de persecutie si altele asemenea sunt rezultatul lor. Multi oameni traiesc cu presupunerea eronata ca sunt vanati sau distrusi prin magia neagra, in timp ce de fapt sunt victimele propriei fantezii, sau mai corect spus, victime ale larvei care si-au creat-o singuri. De obicei astfel de oameni isi dau seama de greseala atunci cand si-au parasit trupul fizic. Doar foarte putine persoane sunt intr-adevar vanate/urmarite dpdv magic. Creatorul va intelege acum de ce am pus asa mare pret, pe importanta introspectiei, controlul si stapanirea gandurilor. Daca imaginatorul nu-si poate stapani mintea prin vointa, pe parcursul dezvoltarii sale si-ar putea crea inconstient larve care mai devreme sau mai tarziu i-ar fi fatale.
Fantasmele
Deosebirea dintre o larva si o fantasma este aceea ca o larva adopta, in urma unei iritatii psihice repetate intr-un mod inconstient, o forma corespunzatoare motivului acelei unice sau repetate emotii, in timp ce fantasma capata o forma anumita in functie de fantezia omului. Exact ca si larvele, fantasma este intarita, condensata si viabila prin repetarea, evocarea unei imagini indiferent despre ce e vorba. Ea poate deveni asa de puternica incat influenta sa nu se exercita doar pe plan mental sau astral ci si in planul material.
Uneori cand victima este total sub influenta fantasmei, imaginarul trebuie sa intervina foarte energic si drastic pentru restabilirea echilibrului.
Acum urmeaza al doilea exemplu cu acelasi procedeu dar cu un alt motiv:
E vorba aici de o fantasma de tip erotic. Nasterea acesteia – daca poate fi folosit acest termen- se face printr-un portret, un corp frumos al unei persoane in viata, chiar si o fotografie, un act, un desen pornografic sau orice altceva ce poate stimula poftele carnale si instinctul sexual, indiferent daca e vorba de o fiinta feminina sau masculina. Daca persoana indragostita nu are posibilitatea sa-si satisfaca dorinta personala, necesitatea devine tot mai mare si mai intensa si cu atat mai puternica devine fantasma care se hraneste cu aceste dorinte. Cu cat persoana are aceste porniri, cu atat mai insistenta devine fantasma. La inceput ea apare victimei in vis si ii ofera cele mai frumoase trairi de dragoste. Mai tarziu stimuleaza dorinta sexuala si te lasa sa indeplinesti cu ea actul sexual in vis. Acele polutii nocturne (ejaculari in vis) ajuta fantasma sa devina tot mai influenta, deoarece sperma este puterea vitala concentrata care va fi absorbita de fantasma intocmai ca un vampir. Aici nu e vorba de sperma materiala ci de puterea vitala animala acumulata in ea. Cu timpul victima isi pierde vointa si fantasma il domina. Daca o asfel de persoana nu are norocul de a intalni o schimbare in aceasta privinta sau nu i se explica ce se intampla, atunci fantasma poate avea efecte si mai dezastruoase. Omul devine confuz, isi pierde pofta de mancare, nervii sunt iritati etc. Fantasma erotica poate adopta, datorita pornirilor nesatisfacute, diverse forme corporale seducand victima la masturbare si alte cai de stimulare artificiala a organelor genitale.
In evul mediu s-a vorbit mult de astfel de cazuri de vrajitorie, implicand asa numitii “succubi” si “inccubi”. Astfel de placeri sunt intr-adevar periculoase!
Fantome (duhuri).
Fantomele sunt reprezentari insufletite ale decedatilor. Pentru a preintampina multe neintelegerri voi dedica mai multa atentie acestei teme pentru ca fiecare sa poata deosebi graul de neghina. Dupa ce omul isi paraseste corpul carnal ajunge imediat in cea de-a patra dimensiune numita de obicei "dincolo”. Acelasi lucru se intampla si cu fiintele ce tocmai au trecut in cealalta lume. Prin imaginare si amintiri legate de decedat, fie ele lauda, veneratie, rugaciune, tristete etc., se creaza si capata viata forme imaginare ale decedatului, care prin repetare pot avea o durata de viata destul de lunga. Aceste imagini create de cei in viata sunt denumite fantome. Acestea sunt cele care se manifesta in numeroasele cazuri de spiritism, invocari ale spiritelor etc. si alte forme de spirite cum sunt cele care produc zgomote sau alte fenomene. Ele nu sunt altceva decat plasmuiri hranite, condensate si pastrate datorita atentiei acordate lor de catre apartinatorii ramasi in viata. Este foarte regretabil ca aceste fantome sunt considerate de mediile spiritiste ca fiind adevaratii decedatilor.
Aceste formari involuntare de larve in sfera mentala apar la orice om, indiferent daca este educat sau nu, tanar sau batran, inteligent sau nu, fara a tine cont daca el stie sau nu de existenta lor. Daca excitatia psihica se stinge prin neacordarea de atentie cauzei iritante/neplacute, o astfel de larva trece de la sine pana cand se dizolva si dispare. Ca urmare, exista in sfera mentala o permanenta nastere si moarte a larvelor produse de iritatiile/excitatiile psihice si care se realizeaza bineinteles in dauna substantei mentale a fiecarui om. Motivele pot fi diverse: frica, griji, necazuri, ura, tristete, invidie etc. Forma pe care o ia o larva depinde de cauza iritatiei si este intotdeauna simbolica. Cel care se pricepe putin la simbolistica va intelege ca de exemplu un gand de iubire ia forma unei inimi, unul de ura ia forma unei sageti sau fulger etc. Desi larvele, acesti locuitori mentali nedoriti, nu pot fi vazuti de un om neantrenat, ele totusi exista iar un medium dezvoltat le percepe in plan mental. La persoane sensibile sau usor iritabile, educate sau nu, substanta mentala se desprinde mai usor si nasterea larvelor e mai usoara si mai intensa. Astfel de persoane isi dauneaza singure in planul sanatatii, in special la nervi si intelect, atragand si alte persoane usor influentabile in suferinta. Diversele feluri de psihoze in masa aici isi au originea.
Nu e nevoie sa descriu in detaliu psihozele in masa, deoarece toata lumea a observat si a avut experiente legate de aceasta. De aici este de inteles ca larva devine tot mai puternica cu cat te intorci la motivul iritatiei psihice si ii acorzi mai multa atentie. Daca o larva este densa, capata tendinta de autocondensare si se straduieste sa-si prelungeasca viata pe cat se poate. Ea va scormoni cu orice ocazie spiritul omului respectiv spre a-i atrage atentia asupra cauzei iritatiei, pentru a o insufleti. O astfel de larva bine hranita poate deveni fatala unei persoane sensibile si emotive, si numeroase tulburari psihice cum ar fi mania de persecutie si altele asemenea sunt rezultatul lor. Multi oameni traiesc cu presupunerea eronata ca sunt vanati sau distrusi prin magia neagra, in timp ce de fapt sunt victimele propriei fantezii, sau mai corect spus, victime ale larvei care si-au creat-o singuri. De obicei astfel de oameni isi dau seama de greseala atunci cand si-au parasit trupul fizic. Doar foarte putine persoane sunt intr-adevar vanate/urmarite dpdv magic. Creatorul va intelege acum de ce am pus asa mare pret, pe importanta introspectiei, controlul si stapanirea gandurilor. Daca imaginatorul nu-si poate stapani mintea prin vointa, pe parcursul dezvoltarii sale si-ar putea crea inconstient larve care mai devreme sau mai tarziu i-ar fi fatale.
Interesant articolul. Îmi dau seama ca e o adevarata știința și cunoastere de sine aici. Simbolul viermelui, Haha interesant. In alte cuvinte, trebuie sa fii ok ca sa intri in lumea asta. Sa îți cunosti umbrele.
RăspundețiȘtergereSe pune întrebarea, de ce? De ce as renunța la misticismul cărnii ? Daca as fi aruncat intr-o celula, închis la izolare in bezna, as înțelege.