Newest Post

// Posted by :Dreams Keeper // On :octombrie 08, 2013Priveste dincolo de... si ramai concentrat in mod activ in nex-ul lucid, fiind important sa ramai concentrat in orice moment. Fara aceast concis mental, vei experimenta ezitarea continua a nivelului de constiinta. Nex-ul sine va incerca in continuare sa inghita nex-ul tau cu propria sa imagine, ajungan sa duci o batalie frustranta de ego constiinta vs nex.

Un exemplu din calatoria unui nex lucid;

Sant de-a lungul unui camp undeva in pustietate. De cand am observat culorile gresite; nisipul este prea galben, cerul un albastru-verzui, imi dau seama ca trebuie sa fie un nex.
In fata mea vad la sute de metri vad un lift (ceea ce imi va confirma), stiind ca odata ce am intrat in interior ma va duce intr-o singura locatie - subsolul. Asa cum am intra, liftul ma va duce la subsol unde sant asteptat in intuneric de maraitul monstros al monstrilor si dintii dezvaluiti in saliva. 
Intrat in panica apas butonul ca sa ies la suprafata, stiind ca monstrii ma vor urmarii la suprafata. Ajus sus, ma va lovi absurditatea liftului in mijlocul pustietatii, astfel devinind de deplin lucid. Am deschis usile, senzatie de incredere in capacitatea mea, rostind "nu am chef de voi" si in acelasi timp pocnesc din degete, ca si cum ai da "delete". Monstrii dispar. 
Dar apoi incep sa-mi pierd din nou luciditatea... dupa ce decid sa schimb locatia. Ajuns intr-o casa parasita in mijlocul padurii, isi fac aparitia paianjenii care se apropie de noi. In cele din urma, simpt iarasi controlul si astfel incepe aventura mea. Spun cu voce tare "Stiu ca sant aici - duceti-va dracului". Stau cu ochii inchisi [utilizez o tehnica pentru a fi verifica realitatea, nu aveti nevoie de ele in timp ce santeti in Nex] si decid sa deschid ochii - prima data descid un singur ochi dar imaginea este tulbure, apoi am deschis ochii reali accidental! 
Vad tavanu si usa de la intrare si constietizarea mea ma trage in lumea reala. Inchid imediat ochii si reusesc sa raman in Nex - din pacate luciditatea mea se pierde. Din fundal se aude strigand "Atentie !" iar din pamant iese o mana si ma apuca de picior perforandu-l cu o sageata.


Deci, ce am gresit cu aceasta ocazie ?
1. Nu am cimentat luciditate de la inceput. Nu am reusit sa mi fac ritualul stabilit, sau sa spun cu voce tare "Eu visez" (aceasta confirmare a venit prea tarziu).
2. Nu imi amintesc ce visam. Ca un efect de domino am uitat sa-mi reamintesc ca 'eu visez' la un interval regulat de timp. Luciditatea poate disparea de la sine odata ce Nex-ul evolueaza - asa ca am pierdut controlul.
3. Nu am stabilit o intentie de nex lucid. Cand am devenit lucid, mi-am amintit de liftul in mijlocul pustiului cum a fost planificat, dar nu am ce sa fac in continuare odata ce am ajuns in casa pustie. Daca as fi setat o intentie in nexul lucid (de exemplu, inchiderea definitiva a liftului).

(De altfel, deschiderea ochiilor in real a fost doar ghinion. Stiam deja ca inchiderea sau deschiderea ochii in timp ce esti lucid poate cauza asa ceva. Uneori inca nu ma pot ajuta.)

Aceste trei actiuni simple, care le puteam face in cateva secunde pentru ale pune in aplicare in lumea Nex, ar fi schimbat intregul curs de Nex-are lucida. In schimb, ea a devenit o lupta frustrant pentru mentinerea controlului de sine Nex-are.

Cu toate acestea, acest lucru nu este deloc rau... In timp ce la prima vedere, nu am reusit sa raman in control și de a face tot felul de activitati ego-placut in nex-ul meu lucid, am ajuns sa aib o experienta de invatare cu potential meu nex de sine subconstient. Si acest lucru poate fi un motiv bun sa renunti (daca nu ai experienta) sau din propria mea perspectiva voi fi pregatit pentru urmatorul...


Ascultarea subconstient Nex auto

Nex-ul lucid nu trebuie sa echivaleze direct la controlul de nex. Fiind in acelasi timp o posibilitatea de a manipula voit lumea ta de nex. Unii dintre noi cu experienta prefera doar sa respecte constient nex-ul lor cu luciditate. Acest lucru ofera in sine nex posibilitatea de a va trimite tot felul de mesaje.
In exemplul de mai sus, am pastrat lupta asta. Scopul meu pentru acest Nex a fost de a avea control deplin. Dar, probabil, cu aceasta ocazie Nex-ul meu nu a vrut sa fie controlat. Poate ca a avut ceva mai important sa-mi spuna...

Capacitatea mea de a controla elementele de cosmar dar in ultimul caz am pierdut fiind injunghiat in picior, sugereaza nu numai un surplus de constiinta, ci de asemenea, sugereaza sinele Nex-ului meu de a-mi spune ceva important. In retrospectiva, ar fi fost o idee buna pentru a vorbi cu monstrii astfel puteam rezolva problema. In schimb, i-am ucis facandu-i sa dispara - care este echivalentul Nex-ului lucid in a nega existei unei probleme.


Controlul Nex sau de observare pasiva ?

La inceput, vei fi, probabil, atras de nex de control si nimeni nu poate nega ca nu e distractiv. Dar, atunci cand va decideti ceea ce doriti sa va infiltrati mai adanc in mintea ta, incearca a fi doar un observator pasiv in Nex-ul lucid.
Veti vedea ca Nex-ul evolueaza de la sine destul de usor, si puteti pune intrebari, sa alegeti, sau sa va bucurati de o experienta.

Doar aminteste-ti, daca alegeti sa menti controlul Nex-ului sau observarea fara interactiune, trebuie sa va legati intr-un Nex lucid atunci cand incepe. Apoi, tine minte ca santeti in Nex. Acest lucru este esential pentru constienata de Nex in curs de desfasurare sau riscati decolorare la randurile de non-luciditate.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

// Copyright © Paznicul Viselor //Paznicul Viselor//Powered by Blogger // Edit by PV //