Newest Post

// Posted by :Dreams Keeper // On :martie 03, 2013


Capacitatea in a prezice viitorul sau de a chema spirite cu ajutorul oglindei. Denumirea provine de la hidromancia, care intrebuinteaza partea apei ce reflecta si cristalomancia, care foloseste un cristal.

Informatii legat de practicarea prezicerii apar inca din Vechiul Testament. In prima carte a lui Samuel se spune ca regele Saul i-a gonit pe toti prezicatorii din Israel, ordonand apoi sa fie ucis oricine va face sa apara vreun spirit.

  • Studiile rusesti spun ca samanii erau capabili sa vada spiritele defunctilor, concentrandu-si privirea pe acele oglinzi de cupru. Scopul utilizatorului era sa rezolve problemele vietii cotidiene cu care se confrunta intreaga comunitate - razboaie, seceta, epidemii. Intr-o perioada istorica revoluta, Malgasii din Madagascar chemau spiritele defunctilor in cadrul unor ceremonii elaborate.

  • Unele dosare certifica existenta unor oglinzi care provoaca hemoragii cerebrale daca sant privite. A fost descoperita o oglinda purtand inscriptia “Louis Arpo 1743” pe rama, care a omorat 38 de persoane in decursul existentei sale. Un timp s-a crezut ca oglinda reflecta razele luminoase intr-un mod aparte, apoi s-a banuit cauza energiei negativa acumulata (fiecare obiect poate avea atasat o aprenta energetica, al utilizatorului).


Din punctul de vedere al teoriei, oglinda functioneaza paralel cu ochiul uman. Deoarece ochiul uman este poartalul spre suflet, ceea ce este strans legat dincolo de...

Oglinda reprezinta o fereastra spre "lumea cealalta", deci oglinzile au memorie. Oglinda actioneaza asemenea unui magnet: emanatiile toxice din ambianta sant atrase si conservate pe suprafata acesteia. Cercetatorii folosesc aceasta "proprietate" de inmagazinare cu energii negative a oglinzilor pentru a explica superstitia conform careia persoanele cu indispozitii nu trebuie sa se priveasca in oglinda. Substantele vatamatoare pe care un bolnav le emana prin expiratie sant absorbite de suportul oglinzii, pentru ca apoi sa se evapore, punand in pericol sanatatea celor care inhaleaza aerul viciat.


"Oglinda exista pururea in prezent, fara trecut si fara viitor. Oglinda este incarnarea amneziei. Este clipa fugara care dispare deindata ce a fost reflectata." A. Vulis

{ 1 comentarii... read them below or add one }

  1. E vorba de un paradox. Fiecare ştie că, odată intrat în mirifica lume a reflectarii sinelui şi odată confundat cu ea, fie şi pentru un singur moment, nu se va mai întoarce acelaşi. E un drum fără ieşire pe care totuşi intrăm de bunăvoie. Să fie într-adevăr ceva atât de tragic pierderea aceasta a fostei personalitaţi, să fie oare un sacrificiu ? Sau este una dintre acele minuni zilnice, aproape insesizabile, spre care te poate ghida aripa lipsită parţial de pene a îngerului căzut, care se uită la tine şi îşi vede trecutul ca într-o agendă ? ....

    RăspundețiȘtergere

// Copyright © Paznicul Viselor //Paznicul Viselor//Powered by Blogger // Edit by PV //