Newest Post

// Posted by :Dreams Keeper // On :noiembrie 10, 2012
 • Cercul este unul din cele mai vechi ideograme, datate in perioada de dupa aparitia din cele mai simple reprezentari stilizat de oameni, gasite pe pereții pesterilor preistorice si stanci.
 • Cercul sau o curba inchisa perfecta, simbolizeaza infinitatea, integralitatea si unitatea.
 • Ca simbol crestin, cercul il gasim in inelele de logodna si de casatorie. Schimbul inelelor de cununie reprezinta legatura sacra, eterna, spirituala dintre un barbat si o femeie.
 • In Egiptul antic, inelul se credea a aduce noroc in batalii.

Inelul magic al lui Solomon, potrivit Coranului, avea puterea de a castiga victoria in razboi si de a-l ridica pe rege in sferele celeste in care se putea odihni si se putea elibera de povara puterii. Cel mai mult ele sant mentionate in Talmud si Midrash. Inelul ii putea face atotstiutor, abilitatea de a vorbi cu animalele si sigilarea duhurilor in sticle.


 • Curcubeul este tronul lui Dumnezeu, dar si reprezentarea zeitei Isis, mesagera zeilor.
 • Datorita formei sale , cercul semnifica forta feminina si Zeita. In vechile religii centrate pe pamant (Gaia), dar si in religiile pagane contemporane , cercul simbolizeaza puterea si spiritul feminin, Pamantul Mama, cosmosul, sau un spatiu sacru.
 • Miscarile spirituale gnostice au vazut in cerc un sarpe muscandu-si coada ( Ouroboros}. Sarpele mancandu-si coada simbolizeaza in religiile pagane sau in cele centrate pe pamant, renasterea, sexualitatea masculina sau feminina, protectia impotriva raului, fertilitatea adusa de catre ploaie sau insasi ploaia, un agent de comunicare intre spatiul celest si cel fizic.
 • In simbolismul social sau politic, cercul reprezinta egalitatea sau democratia; masa rotunda a regelui Arthur, forma circulara a unei mese de consiliu sau cercul din jurul unui foc de tabara sant numai cateva exemple in acest sens.
 • In scrierea chinezeasca, caracterul "yuan" inseamna "rotund", dar semnifica totodata completitudinea sau perfectiunea.
 • Cercul Zen, simbol intalnit adesea in arta, desemneaza universul in unicitatea lui sau unitatea cosmosului.
 • In Shinto si in alte religii orientale, cercul este o reprezentarea a soarelui vazut ca sursa a vietii, sau o oglinda in care este continut si relevat tot ceea ce exista in univers.
 • Cercul intalnit in practicarea vrajilor are o functie extrem de importanta, el cuprinde un spatiul cu rol principal de protectie pentru cel ce se afla in interior.
 • Cercul actioneaza ca o bariera protectoare atunci cand incerci sa comunici cu fiinte dincolo de... sau invoci vraji ce pot aduce entitati rele care vor incerca sa te influenteze.

Unele studii dovedesc ca inelele poate servi, in mintea primitiva, ca dispozitive pentru a impiedica sufletul sa paraseasca trupul si pentru a preveni demonii sa intre... Un inel magic, ar putea oferii nemurirea prin prevenirea plecarii sufletului si contracararea penetrarii a oricarei magie daunatoare care ar putea fi indreptata impotriva purtatorului. Aceste proprietati magice de acces la inhibarea sufletul poate explica "o atributie (filosoful antic si mistic) a Pitagora, care interzicea oamenilor sa poarte inele" in Grecia antica.
Musulmanii pelerini la Mecca nu trebuie sa poarte inele sau orice fel de bijuterii sau o carpa, altele decat "ehram", astfel incat aceasta nu ar putea fi relevante pentru punct.

Desene vechi ale zeilor mesopotamiene includ, uneori, una sau mai multe inele atasate. Dar nu sa gasit in scrierile recuperate din acel moment pentru a vedea daca acestea au fost magice sau doar decorative. In general, cele mai comune tipuri de inele magice in mitologie sant inele pe brat si inele pe deget.

Exista inele care poarta scrieri runice cu semnificatie aparent magice. Cele mai cunoscute, printre ele sant Kingmoor Ring si Bramham Moor Ring.

Bramham Moor Ring:

᛭ᚨᚱᛦᚱᛁᚢᚠᛚᛏ᛭ᛦᚱᛁᚢᚱᛁᚦᚩᚾ᛭ᚷᛚᚨᛋᛏᚨᛈᚩᚾ͡ᛏᚨᚿ
ærkriuflt | kriuriþon | glæstæpon͡tol


Kingmoor Ring:

᛭ᚨᚱᛦᚱᛁᚢᚠᛚᛏᛦᚱᛁᚢᚱᛁᚦᚩᚾᚷᛚᚨᚴᛏᚨᛈᚩᚾ / ᛏᚨᚿ
ærkriufltkriuriþonglæstæpon/tolLeave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

// Copyright © Paznicul Viselor //Paznicul Viselor//Powered by Blogger // Edit by PV //