Newest Post

// Posted by :Dreams Keeper // On :octombrie 27, 2012Mereu am spus ca cea mai buna calatorie sau cea mai buna priveliste, este dincolo de punctul stabilit. Niciodata nu vei sti ce o sa gasesti dincolo de padure sau dincolo de o amarata de piatra care iti sta in fata.

Poate, ca daca ai trece de acel obstacol nesemnificvativ, vei gasesti o padure deasa de brazi. Si poate daca treci de acea padure, o sa gasesti o mica vale in care doua case stau cocotate pe marginea inverzita, agatate in centru de un lac. Deasupra lacului se putea vedea podul arcuit dintr-un lemn negreu, iar pe marginea lacului, langa un zid pietrit poti vedea o simpla barca.
Se spune ca intr-una din case statea un mare maestru in crearea inelelor din aur, iar, in cealalta casa statea un abasador care scria cele mai frumoase poeme. Desigur ambi au murit acum o suta de ani.

Oricum acest mica priveliste poate ascunde multe secrete. Cu cat incerci sa mergi "dincolo de..." cu atat poti gasi ceva uimitor. Umitor ca de exemplu o cascada, iar daca iei o barca si mergi "dincolo de..." prin coborare, poti afla ca exista o vale foarte ciudata. O vale in care curg cascade din umbra de dincolo de... nean.
Niciodata nu trebui sa te opresti. Indiferent ca acea vale poate fi pazita de diferiti oameni care acolo s-au nascut.
Nu trebuie sa renunti ! Trebuie sa treci de primul paznic, fiind cel mai puternic din acea lume. Nu trebuie sa te lupti cu el ca sa demonstrezi ceva, ci trebuie sa gandesti ca un intelept. Nu trebuie sa-ti fie frica de culoarea pieli, de culoarea neagra care demonstreaza forta. Nu trebuie sa-ti fie frica de bratele lui care conduc o intreaga armata. Ci pur si simplu trebuie sa 'treci' de el.

Si odata ce ai trecut de el, vei putea vedea in capatul stang al vaii un mare recipient din sticla in care se afla viermi care lumineaza atat ziua cat si noaptea. Viermi numiti si viermi spirituali. Iar daca treci de sentimentul frici si intrebi pe cineva despre ei, o sa afli ca aceei viermi in stadiul de adolescent pot fi agresivi, la maturitate blanzi, iar dupa sute de ani pot fi protectori avand forma unor flori.

Mereu trebuie sa te uiti "dincolo de..." Trebuie sa privesti dincolo de ceea ce este la dimensiunea ta. Ca de exemplu daca te uiti sus o sa observi ca stancile vaii sant prinse intr-o umbra. O umbra neagra, iar, daca esti atent o sa observi ca poti vedea stelele. Nimeni din acea vale nu stie ce este dincolo de..., deoarece ei nu isi pun aceasta intrebare in care omul este macinat de ea.

Desigur in oricare calatorie poate exista si pericole. Pericole ca de exemplu fiinte din acea vale care doresc sa o cucereasca. Fiinte care nu le pasa daca esti copil sau batran. Ei doresc doar distrugere si putere.

Oricum trebuie sa mergi "dincolo de..." pericol si sa te indrepti in partea dreapta centrala al vaii, ca sa poti vedea marii arbori verzi, care isi trag esenta din apa vaii. Acolo poti vedea o cladire mare, avand scopul unei scoli. Indiferent ca esti strain poti invata lucruri noi si nemaiauzite.


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

// Copyright © Paznicul Viselor //Paznicul Viselor//Powered by Blogger // Edit by PV //