Newest Post

// Posted by :Dreams Keeper // On :august 04, 2012Runele sant semne grafice (litere) ale scrisurilor vechi ale germanicilor. Exista mai multe alfabete runice, provenind din diverse regiuni si perioade.
In unele alfabete runele pot reprezenta sunete (foneme), iar in altele cuvinte sau termene. De asemenea au mai fost folosite drept cifre sau si semne magice.

Runele sant de obicei sculptate in piatra, metal, lemn sau os. Aceste piese sant puse intr-o punga si amestecate bine, iar apoi se scot cu mana stanga, pe rand, fara a li se modifica pozitia initiala. Exista mai multe feluri de etalare, printre care cea mai cunoscuta este cea cu o singura sau cu trei rune. In cea cu trei rune, prima din dreapta va reprezenta situatia in momentul de fata, cea din mijloc va arata ce se poate face, iar cea din stanga va vorbi despre cum se va incheia situatia respectiva.

In strofa 157 din Hávamál, runele sant atribuite cu puterea de a aduce ceea ce este mort la viata. In aceasta strofa, Odin relateaza o vraja:Þat kann ek it tolfta,
ef ek sé á tré uppi
váfa virgilná,:
svá ek ríst ok í rúnum fák,
at sá gengr gumi
ok mælir við mik.Stiu un 1/12, daca as vedea,
sus intr-un copac,
un cadavru marioneta intr-un lat,
Pot sculpta astfel si culoarea rune,
ca omul merge
Si vorbeste cu mine.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

// Copyright © Paznicul Viselor //Paznicul Viselor//Powered by Blogger // Edit by PV //