Newest Post

// Posted by :DreamsKeeper // On :octombrie 29, 2011

Simbolismul este un vechi limbaj catalizator universal care releva complicate precepte si credinte, impartasind informatii si starnind emotii mai puternice decat un intreg dosar. Este intra-devar o forma internationala decomunicare ce depaseste barierele de limba, istorie, nationalitate, cultura si religie. Dar de ce este atat de puternica aceasta forma de stenografie? De ce evoca raspunsuri instinctive atat de profunde? Ce este, de fapt, un simbol sau un semn?

Probabil ca cele mai timpurii dovezi ale folosirii simbolismului de catre om se pot descifra in picturile si gravurile rupestre paleolitice si neolitice care dateaza de aproape 30.000 de ani, ca cele de la Lascaux, in Franta, sau de pe continentele african si australian. Unele legende stravechi spun ca simbolurile magice au aparut impreuna cu Universul iar ele sant energi necunoscute, avand diverse puteri.

Aceste simboluri sant adanc inradacinate in subconstientul uman si ii determina pe oameni sa caute obiecte tangibile care sa le intruchipeze acasa , la serviciu, sau in masina , ca forme de protectie impotriva fortelor negative sau a puterilor ce le pot rapi speranta , dragostea si prosperitatea. Fara sa stim in lumea reala santem bombardati de astfel de sigiluri ale marilor campani sau corporati, astfel incat traim intr-un mare sigiliu'.

Sigiliul sau pecetea desemneaza amprenta ramasa pe un material anume, in urma aplicarii matricei sigiliare. Acest sigiliu impreuna cu simboluri pot deschide sau inchide diverse anomali.
Sigiliul are functiile de garantare a secretului si/sau de asigurare a autenticitatii actului. Prin insemnele ce le poarta (emblema, text), el este un mijloc de identificare a emitentului in timp si spatiu, putand fi vorba atat de o persoana, cat si de o institutie.

Un mic exemplu: Simbolul "Bluetooth" de la telefonul tau mobil este format din doua rune unite (bindrune), Hagall (H) si Berkano (B), literele pe care le reprezinta fiind initialele regelui danez Harald Bluetooth(935-985/986). El a unit Danemarca cu Norvegia si era renumit pentru firea lui comunicativa si abilitatea de-ai face pe oameni sa comunice.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

// Copyright © Paznicul Viselor //Paznicul Viselor//Powered by Blogger // Edit by PV //