Newest Post

// Posted by :DreamsKeeper // On :octombrie 11, 2011

Ma uitam la o scena dintr-un anime in care apare fenomenul "Curcubeu Lunar", iar unele vorbe spun ca cei care ajung sa-l vada, ar fi binecuvantati cu fericirea.

Cand e senin si luna plina, noaptea poate fi observat in cateva locatii din lume cat si din Romania fenomenul "Curcubeul Lunar". La fel ca cel de zi acesta se formeaza cand razele de lumina ating vaporii de apa din aer, in cazul unui nor de ploaie, sau vaporii de la o cascada.

Incidentul pe care l-am vazut de ani de zile fara sa stiu ce este, dar in noaptea aceasta am observa Inelul Lunar (Halou) care era multicolor.

In noaptea asta a fost atat de clar, cu cerul decorat cu mii de stele si luna plina. A fost o priveliste spectaculoasa, atata timp cat imi voi aduce aminte mereu. Deobicei imi place sa privesc cerul noaptea si o fac in fiecare noapte, unde imi pun un scaun afara, si stau, si stau pana cand ochii imi lacrimeaza.

Ei bine, inapoi la Inelul de Luna, din acea noapte, am fost surprins sa vad un inel curcubeu in jurul Lunii. N-am stiu ca este posibil la acea data. Este intr-adevar este o vedere remarcabila. O stralucire albicioasa al Lunii inconjoara de sapte culori ale curcubeului. Pacat ! ca nu am avut un aparat foto la acel moment.

Haloul este un inel luminos, multicolor, care poate aparea pe bolta cereasca in jurul Soarelui sau al Lunii in conditii atmosferice propice. Apare din cauza reflexiei sau refractiei luminii in cristale de gheata care sant prezente la nori de mare altitudine.

{ 15 comentarii... read them below or Comment }

 1. Azi noapte la ora 1 in orasul Alexandria,jud Teleorman,am fost martora la un astfel de fenomen....am ajuns aici pt ca imi doream sa aflu cat mai multe date,cautam o explicatie logica.

  RăspundețiȘtergere
 2. Bravo ! sper sa ai sansa sa vezi fenomenul Luna Albastra (ultima data a fost in 2010).

  RăspundețiȘtergere
 3. Este cu adevarat un miracol...o dovada clara k miracolele se intampla mereu in jurul nostru desi nu toti au ochi sa le sesizeze! Sa intamplat in seara de craciun, 25 decembrie 2012...stateam afara cu niste prieteni si priveam incantata luna...ador sa fac asta, dar desi era ca oricare alta data o luna plina, mai simteam ceva...k nu e tot...la scurt timp incep sa vad ceva ciudat ce se formeaza in jurul lunii si incep sa spun prietenilor...uitativa ce frumoasa e luna...parca se formeaza un curcubeu in jurul ei...nu a trecut un minut si sa format un curcubeu atat de clar si frumos, cel mai frumos pe care l-am vazut in viata mea...ma simt atat de norocoasa si onorata ca am avut ocazia sa vad magie pura! Miracolul universului chiar in binecuvantata noapte in care sa nascut Mantuitorul nostru Iisus Hristos! Multumesc!!!

  RăspundețiȘtergere
 4. azi29.12.2012 se vede la Sighetu Marmatiei!!

  RăspundețiȘtergere
 5. si eu am vazut acest miracol,impreuna cu familia si un grup mare de prieteni, nu voi uita niciodata si dau slava lui Dumnezeu pt tot ce a creat.....

  RăspundețiȘtergere
 6. SUNT ACELASI ANONIM...DIN COMANESTI JUD BACAU UNDE S-A VAZUT ACEST MIRACOL,,,SI VA SPUN CA AM INTRAT PE NET SA CAUT INFORMATII DESPRE ACESTE MINUNATE FENOMENE ASTRONOMICE. MA BUCUR CA AM GASIT PE CINEVA CARE A VORBIT DESPRE ELE....POATE PE PARCURS PRIMIM MAI MULTE INFORMATII DE LA SPECIALISTI IN DOMENIU! MULTUMESC !

  RăspundețiȘtergere
 7. Astazi 14.01.2014 ora 21:04 sunt martorul acestei minunatii ceresti si ii multumesc Bunului Dumnezeu pentru ceea ce mia aratat mie si parintiilor mei,in localitatea Moroda judetul Arad.

  RăspundețiȘtergere
 8. azi 15 05 14 am vazut curcubeu la luna plina la ora 03 10,dar voi ce ziceti ca e curcubeu ,ca eu am vazut ca cel de zi din pamant spre cer la fel ca cel de zi dar nu avea culori??/

  RăspundețiȘtergere
 9. Astăzi 02.01.2015 în Perisoru, Calarasi, în apropierea orei 23.00 în jurul Lunii s-a format un curcubeu perfect ce a durat câteva zeci de secunde... Minunat!!!

  RăspundețiȘtergere
 10. Astăzi la ora 9:40 data 4,2,2015 în Caracal judeţul olt.

  RăspundețiȘtergere
 11. 22 spre 23 decembrie 2015.....ora 01....Craiova, Dolj, curcubeu lunar de o rara frumusete !!!

  RăspundețiȘtergere
 12. Astazi 14 noi 2016 la ora 21,30 am vazut curcubeul lunar care a durat pina la ora 24 fix dupa care a disparut , cerul era foarte senin si plin de stele . Italya prov.Treviso.

  RăspundețiȘtergere
 13. Astazi, 9/12/2016, Cluj-Napoca, intervalul 20:40 - 21:00 l-am vazut si eu prima data! <3

  RăspundețiȘtergere
 14. Wtf e ora 3:30 7 Decembrie 2017 am fost și eu martor chiar acum ce mișto e chiar de nedescris parcă zici că e un inel care provine din spațiu sau ceva de genu Star Wars și e direcționat spre sud est Fantastic.

  RăspundețiȘtergere
 15. Am vazitvacum 2 minute un curcubeu la luna si era atât de clar, si am vost curioasa sa aflu dece e curcubeul noaptea,

  RăspundețiȘtergere

// Copyright © Paznicul Viselor //Paznicul Viselor//Powered by Blogger // Edit by PV //